چوب گردو

به طور کلی چوب ها به چند دسته تقسیم می شوند. از مهم ترین تقسیم بندی آن ها می توان به سوزنی برگان و پهن برگان اشاره نمود که چوب گردو جزو دسته ی پهن برگان می باشد. این چوب هم مانند چوب های اقاقیا، بلوط و ملچ جنسی نیمه سخت دارد. که همین سختی و نرمی چوب ها، نوع دیگری از دسته بندی آن ها به شمار می آید. جالب است بدانید درخت گردو از خانواده ی راش سانان می باشد که جزو بهترین منابع چوب می باشد. درخت گردو از بلند ترین درخت ها می باشد و کشت آن در کشور های چین، امریکا، ژاپن و فرانسه انجام می شود اما معروف ترین نوع درخت گردو در ایران وجود دارد. در فرآیند گرده افشانی این درخت، حشرات نقشی نداشته و این مهم به وسیله وزش باد انجام می پذیرد.

اگر بخواهیم درمورد خصوصیات چوب گردو صحبت کنیم، باید جنس آن را دارای استحکام و سختی بدانیم و به همین دلیل، زمانی که به کمک سمباده صاف و صیقلی شد، بسیار زیبا می شود. رنگ چوب گردو نیز متفاوت است. اطراف تنه ی آن سفید خامه ای می باشد و در دل تنه رنگ آن شکلاتی تیره است. یکی از مشخصه هایی که درخت گردو اصل دارد این است که بعد از گذشت سال ها، لکه ی تیره رنگی درون آن به وجود می آید. از آنجایی که رنگ این چوب به صورت طبیعی قهوه ای تیره می باشد و نیازی به رنگ کردن آن نیست، می توان گفت که چوب گردو، چوب مورد علاقه ی نجار های ساخت مبلمان منزل می باشد. یکی از خصوصیات چوب گردو در رابطه با رنگ آن است که با افزایش سن، رنگ آن روشن تر می شود.

انواع چوب گردو

چوب گردو در طبیعت گونه های مختلفی دارد. از جمله چوب گردوی انگلیسی. این نوع چوب برای پوشش دهی فضای سبز و تولید گردو مناسب است. اما نوع دیگری از این چوب، چوب گردو سفید می باشد که رنگ آن قهوه ای روشن است و البته ترد و شکننده نیزه هست. لازم به ذکر است که از این چوب برای مصارف صنعتی و تجاری به دلیل دوام کمی که دارد، استفاده نمی شود. چوب گردوی کلرو از گونه ی دیگر چوب گردو می باشد. این چوب دارای رنگ های متعددی می باشد و به همین دلیل است که بعد از برداشت در جنگل، آن را در هوای آزاد قرار می دهند که کاملا خشک شود و مانند دیگر چوب ها در کوره نمی گذارند به این صورت تمام نوار های رنگی که بر روی آن نقش بسته، حفظ خواهد شد. از دیگر چوب های گردو می توان به چوب گردو برزیلی، کارائیب، پاتاگونیا و آفریقایی نام برد.

خصوصیات چوب گردو

چوب گردو دارای سختی متوسطی می باشد که دوام و مقاومت مناسبی دارد. برای اره شدن اذیت کننده نیست و به راحتی بریده می شود. اگه با آب در تماس باشد، الیافش در برابر ریش ریش شدن مقاومت می کند که این خود ویژگی مهمی است که درمحیط های مرطوب چوب مناسبی است. همچنین برای کوبیدن میخ یا پیچ دارای مقاومت مطلوبی می باشد.

استفاده از چوب گردو در تولید مبلمان

با توجه به اینکه کیفیت یک مبل کلاسیک به نوع چوب وکلاف کار بستگی دارد,بنابراین باید در انتخاب مبل کلاسیک دقت بیشتری به نوع چوب بکار رفته در اسکلت یا کلاف کار داشته باشید.زیرا اگر مبل کلاسیک شما از کلافی بی کیفیت ساخته شده باشد به مرورزمان مبل شما به صدا افتاده وباعث نارضایتی شما از خریدتان می شود.از آنجایی که درمبلمان کلاسیک قسمت اصلی و بدنه کار از چوب تهیه می شود کیفیت چوب به کار رفته بسیار مهم واساسی می باشد.چوبی که در اسکلت یک مبل به کار می رود اکثرا چوب درخت گردوست زیرا چوب محکمی است وحشرات چوب خوار کمتر آنرا می خورند,زیرا گردو چوب تلخی دارد.

تراز بودن سطح اسکلت چوبی مبل هم بسیار مهم است.زیرا از به صدا افتادن مبل کلاسیک شما جلوگیری می کند.به طور کلی برای ساخت یک مبل کلاسیک از چندین نوع چوب از جمله :چوب گردو,چوب راش,چوب روسی,چوب افرا,چوب ماهاگونی یا آکاژو,چوب توسکا,ملچ,آبنوس و…استفاده می شود.اکثر تولیدکنندگان مبل در ایران از انواع چوب های نامبرده شده در تولید مبلمان کلاسیک استفاده می کنند.اکثر این تولید کنندگان از چوبهای داخلی استفاده می کنند.البته به تازگی بسیاری از وارد کنندگان چوب,چوب های راش را از مرز آذربایجان وارد ایران کرده ودر اختیار تولیدکنندگان بازار مبل قرار داده اند.

چوب گردو چوبی ریز بافت به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای تا قهوه ای تیره و دارای نقوش زیبا و نسبتا بادوام است. این چوب نیمه سنگین و نیمه سخت بوده و در مقابل فشار، خمش و کشش مقاوم است. از خواص دیگر چوب گردو می توان به تنوع رنگ، مقاومت خوب چوب، بافت ریز و مقاوم، برخورداری از نقوش زیبا و هم کشیدگی متوسط اشاره کرد. ضمن آنکه گردو خوش رنگ است و به خوبی رنگ و لاک را می پذیرد. از این چوب بیشتر در کارهای هنری و تزئینی، تهیه روکش، خراطی، ساخت مبل، ساخت آلات موسیقی، قنداق تفنگ، مجسمه سازی، منبت کاری، خاتم سازی و معرق استفاده می شود.

پرداخت چوب گردو

چوب گردو به خوبی پذیرای پرداخت است. این چوب تا حد بالایی از درخشش، قابل جلا خوردن است و هر نوع پوششی را بدون دردسر می پذیرد. بزرگ ترین مشکل مربوط به برنچوب نرم و زنده ی پوست درخت گردو است که چوبی بسیار روشن در خارجی ترین قسمت درخت است. برخی تنوع طبیعی بین برنچوب روشن و درون تیره ی چوب را دوست دارند. اگر این ترکیب مطابق میل تان نیست، می توانید آن را رنگ کنید تا یک دست شود. اگر قصد اعمال موم خمیری بر روی چوب گردو دارید، از موم تیره استفاده کنید. اگر از رنگ های خنثی استفاده کنید، موم در ترک ها و شکاف ها به رنگ شیری خشک می شود، در حالی که موم تیره در آن مخلوط می شود.

معایب چوب گردو

تا اینجا با چوب گردو به خوبی آشنا شدید و در ادامه به مزایا و معایب این چوب پر اهمیت می پردازیم. اولین موردی که در جهت معایب چوب گردو باید در مورد آن صحبت کنیم، قیمت بالای این چوب می باشد. این چوب قدمت طولانی دارد و همین قدمت طولانی مدت باعث شده که در طول تاریخ در بین انسان ها یکی از محبوب ترین چوب ها باشد و همین محبوبیت دلیلی است بر قیمت بالای این چوب که برخی برای استفاده در کار های نجاری، استفاده کردن از چوب گردو را مقرون به صرفه نمی دانند. نکته ی بعدی که باید درمورد آن صحبت کنیم، گره های موجود بر روی سطح چوب گردو می باشد که به آن لپ یا بروسن نیز می گویند. این گره ها ربطی به کیفیت چوب ندارد ولی اگر طرح خاصی در نظر داشته باشید، کارتان را سخت می کند. حجم بسیار زیادی از پیچ باعث به وجود آمدن این گره ها می شود که ممکن است در وسط یا لبه ی کار شما قرار بگیرد.

اگر به دنبال چوب گردو تیره بدون رگه هستید، بهتر است تا سه درجه ی اول چوب گردو را تهیه کنید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که از جای معتبر چوب گردو مورد نظر خود را خریداری کنید. اگر تصمیم دارید کابینت و یا میزی کاملا مسطح و صاف با استفاده از چوب گردو بسازید، باید به شما بگوییم چوب گردو به هیچ عنوان مناسب این ایده ی شما نمی باشد. گفتن این نکته خالی از لطف نیست که تمام درختان به صورت طبیعی بر روی سطح خود دارای گره هایی هستند اما در بعضی از این درختان وجود گره اصلا مشخص نیست و در بعضی دیگر به خوبی نمایان می باشد. برای تنظیم رنگ چوب و همچنین کنترل تضاد و کنتراست قسمت بیرونی و درونی چوب گردو، کارخانه ها چوب را در معرض بخار قرار و چو ب را بخار می دهند. الوار ها در قسمت میانی و بافت میانی دارای خطی عمیق هستند که به کمک بخار کم تر قابل دیدن می باشند. البته به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه UV که در نتیجه باعث تغییر رنگ چوب می شود، این بخار دادن ممکن است کار را برای هنرمندان نجار کمی سخت کند.

چگونه معایب چوب گردو را حل کنیم؟

اگر هنوز هم قصد دارید از چوب گردو برای خانه و اجزای دکوراسیون منزل خود استفاده نمائید، راه حل هایی برای برخی ازین معایب وجود دارد تا بتوانید با خیال راحت به ایده ی خود جامعه عمل بپوشانید. برای حل مشکل گره های چوب، بهترین روش این است که گره ها را در قسمت هایی که کمترین دید را دارند، بیندازید مثلا می توان برای پشت صندلی ها یا پشت کابینت ها از آن ها استفاده کرد. گاهی ممکن است به این نتیجه برسید که این رگه ها آنچنان هم بد نیست و اتفاقا جلوه ی زیبایی به کار می بخشد. با استفاده از روغن نیز می توانید کنتراست جذابی در رنگ و نقش چوب ایجاد کنید که نتیجه ی کار بسیار چشم نواز می شود این ترفند را می توانید با استفاده از روغن پرداخت انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست